27/3/08

Ακραία Καιρικά Φαινόμενα

Ως ακραία καιρικά φαινόμενα (Α.Κ.Φ.) χαρακτηρίζονται τα μετεωρολογικά εκείνα φαινόμενα στα οποία παρατηρούνται οι μέγιστες ή ελάχιστες τιμές μετεωρολογικών παρατηρήσεων ασυνήθιστων ή και πολύ σπάνιων που συμβαίνουν σε μια περιοχή.

Έναυσμα παίρνω από το πρωϊνό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για την αποκόλληση παγόβουνου στην Ανταρκτική μήκους 41 χλμ και πλάτους 2,5 χλμ, το οποίο είναι ικανό από μόνο του λιώνοντας να ανυψώσει την στάθμη των θαλασσών. Αυτό που συμβαίνει στην Ανταρκτική λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της γης και της αλλαγής του κλίματος παγκόσμια αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις άνοδου της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της γης από 1,4°C έως 5,8°C έως το τέλος του αιώνα συμβάλλουν στην όλο και πιό συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization - WMO).

Και ενώ υπάρχει ήδη κλάδος της γεωπολιτικής που ασχολείται με το νερό και τους πολέμους που θα προκύψουν από την έλλειψή του στο μέλλον, υπάρχει πλέον και νέα παράμετρος, αυτή των περιβαλλοντικών προσφύγων οι οποίοι θα εκδιωχθούν από τα μέρη που ζουν λόγω τοπικών συρράξεων από την έλλειψη ζωτικών φυσικών πόρων και εξάπλωση ασθενειών λόγω των κλιμάτικών αλλαγών.

Το μέλλον της ανθρωπότητας γίνεται όλο και πιο σκοτεινό...

1 σχόλιο:

fcs είπε...

Τελικά φαίνεται ότι έχεις επίπεδο ρε παιδί μου. Πως φαίνονται τα παράσημα/πτυχία που έχεις πλάκα?

Running Draftsight Linux edition - Mouse pointer lags when moving around

If you experience the problem of mouse pointer lagging when moving around on the Linux then you can stop the problem opening the DraftSigh...