18/1/08

Ελληνικός Πολιτισμός και Σκουπίδια

Η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ατομικής και κρατικής ανευθυνότητας. Οταν σε άλλες χώρες (Γερμανία) μέχρι και το 80% των συσκευασιών που κυκλοφορούν στην αγορά επαναχρησιμοποιούνται, το 70% των αστικών λυμάτων (Γαλλία) παρέχουν υλικά και ενέργεια, οι κάδοι διαθέτουν μικροτσίπ που ζυγίζουν τα σκουπίδια και χρεώνουν τον δημότη με το αντίστοιχο ποσό (Ελβετία), υπόγειοι αγωγοί «ρουφούν» κατευθείαν από την εξώπορτα τα διαχωρισμένα σκουπίδια (Ισπανία, Βρετανία), εμείς απλώς στρογγυλοκαθόμαστε πάνω στους 5 εκατ. τόνους σκουπιδιών που παράγουμε ετησίως.
Με τις υγείες μας!

2 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Πολύ trash η εκπομπή σας δόκτωρ! Γουστάρω!

GSVergos είπε...

Κύριε administrator. Επειδή: (α) όλα είναι μαύρα και άραχνα σε αυτή τη χώρα, (β) ασχολούμαστε με επουσιώδη, ροζ και δεν παράγουμε κάτι, (γ) καταστρέφουμε το πειβάλλον γύρω μας αλλά το δικό μας σπίτι είναι χάρμα οφθαλμών, (δ) μας θεωρούν τελείως βλάκες, (ε)...., (στ) ....... και πολλά άλλα όπως ξέρεις σου στέλνω μια καλή είδηση γιατί δεν έχουν τελειώσει όλα.

Σε πολλές εφημερίδες του ΣΚ υπήρχε ανάρτηση από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) για τα αποτελέσματα των προσπαθειώς μεταξύ 2004 & 2007. Ενδεικτικά, από 5500 τόνους το 2004 ανακυκλώνονται πλέον 300000+ τόνοι.

Βέβαια τί είναι αυτό μποροστά στην κατάντια μας; Είναι η ελπίδα ότι δεν είμαστε μόνο κάφροι και δεν κοιτάμε μόνο τον ευατό μας.

Σου στέλνω και το σχετικό link
http://www.herrco.gr/web/default.fds

Running Draftsight Linux edition - Mouse pointer lags when moving around

If you experience the problem of mouse pointer lagging when moving around on the Linux then you can stop the problem opening the DraftSigh...