10/11/07

Σύνταξη Περιβαλλοντικών Μελετών από τυχάρπαστους

Έχουν πέσει στην αντίληψη μας περιπτώσεις όπου συντάσσονται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τυχάρπαστους οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν Μελετητικό Πτυχίο στην κατηγορία 27!

Η ευθύνη ανήκει στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς (βλέπε Νομαρχία, Περιφέρεια) οι οποίες δέχονται να κατατεθούν οι μελέτες αυτές. Και το πρόβλημα διογκώνεται καθώς τα περιεχόμενα αυτών στην καλύτερη περίπτωση είναι άξια ανακύκλωσης χαρτιού, ενώ συχνά είναι περιβαλλοντικά απαράδεκτες οι αξιολογήσεις των έργων που αδειοδοτούνται με αυτές τις "μελέτες".

Για φανταστείτε το σπίτι σας να κατασκευαζόταν από γεωλόγο αντί πολιτικού μηχανικού, τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα από δασολόγους και γεωπόνους και η διαμόρφωση του κήπου σας από ηλεκτρολόγο μηχανικό!!! Καμιά υπηρεσία δεν θα το δεχόταν αυτό, όμως δέχονται Μ.Π.Ε. από οποιονδήποτε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο Αντώνη μου! Τι να πούμε και εμείς οι αρχιτέκτονες που βλέπουμε τη δουλειά μας να καταστρέφεται τούβλο τούβλο από τον κάθε κατασκευαστή, όταν βέβαια καταφέρουμε να πάρουμε καμιά δουλειά και δεν έχει εκπονήσει αρχιτεκτονική μελέτη κάποιος πολιτικός, τοπογράφος, μηχανολόγος ή οτιδήποτε άλλο!

AGH είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω...

Running Draftsight Linux edition - Mouse pointer lags when moving around

If you experience the problem of mouse pointer lagging when moving around on the Linux then you can stop the problem opening the DraftSigh...